ASU elektroninė talpykla >
7. Biblioteka/ Library >
2018 baigiamieji magistrantų darbai >
1. Institucijos intranete prieinami magistratūros baigiamieji darbai 2018 >
Nuoroda į visatekstį dokumentą:
http://dspace.lzuu.lt/handle/1/7589
|
Antraštė: | Holistinių tyrimo metodų taikymas skirtingų auginimo technologijų dirbtinai auginamų pievagrybių (Agaricus) kokybės tyrimuose |
Kitos antraštės: | Application of the holistic research methods for quality studies of varieties of agricultural varieties of different production technologies |
Autoriai: | Giedrė, Alma |
Raktiniai žodžiai: | pievagrybiai; elektrohceminiai rodikliai; energijos vertė P; biokristalizacija mushrooms; electrochemical parameters; energy value P; biocrystallization |
Leidimo data: | 12-Bir-2018 |
Santrauka: | Darbo objektas – ekologiškos žemės ūkio gamybos fasuoti baltieji ir rudieji pievagrybiai ir įprastinės žemės ūkio fasuoti baltieji ir rudieji pievagrybiai. Darbo tikslas – įvertinti skirtingų žemės ūkio gamybos sistemų dirbtinai auginamų pievagrybių (Agaricus) kokybės rodiklius holistiniais tyrimo metodais. Darbo metodai – holistiniai (elektrocheminiai ir biokristalizacijos) produktų kokybės vertinimo metodai. Darbo rezultatai – ekologinės žemės ūkio gamybos pievagrybių gamybos ir realizacijos apimtys padidėjo lyginat 2015 m. su 2016 m. ir 2017 m. Nuo 2015 m. iki 2017 m. gamyba padidėjo 63,24 proc. arba 723 tonomis. Realizacija tais pačiais metais padidėjo 110,7 proc. arba 367 tonomis. Iš visos užaugintos produkcijos Lietuvoje buvo realizuota: 2015 m. tik 26,96 proc. 2016 m. – 33,42 proc, 2017 m. – 36,22 proc. |
Aprašymas: | Object of the research: pre-packaged white and brown champignons produced under organic and conventional agricultural production systems. Aim of the research: to assess the qualitative parameters of champignons (Agaricus) artificially grown under different agricultural production systems using holistic research methods Methods of the research: holistic (electrochemical and biocrystallization) product quality assessment methods. The results of the research: in 2016 and 2017 the production and marketing of the mushrooms grown under organic production system were higher than those in 2015. Between 2015 and 2017 the production increased by 63.24% or 723 tons. Realization increased by 110.7% or 367 tons. |
URI: | http://dspace.lzuu.lt/handle/1/7589 |
Priskirta kitiems rinkiniams: | 1. Institucijos intranete prieinami magistratūros baigiamieji darbai 2018
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|