DSpace
 

ASU elektroninė talpykla >
7. Biblioteka/ Library >
2018 baigiamieji magistrantų darbai >
1. Institucijos intranete prieinami magistratūros baigiamieji darbai 2018 >

Nuoroda į visatekstį dokumentą: http://dspace.lzuu.lt/handle/1/7636

Antraštė: Abiotinio streso sąlygomis maistui daigintų sėklų cheminė sudėtis
Kitos antraštės: Chemical Composition of Seeds sprouted for Food under Abiotic Stress Conditions
Autoriai: Kandaraitė, Mantvilė
Raktiniai žodžiai: maistui daigintos sėklos; temperatūrinis stresas; osmosinis stresas; oksidacinis stresas
sprouted seeds for food,;temperature stress; osmotic stress; oxidative stress
Leidimo data: 13-Bir-2018
Santrauka: Sėklų daiginimas yra vienas iš labiausiai paplitusių ir paprasčiausių pupinių augalų sėklų perdirbimo būdų (S'wieca ir kt., 2012). 2016 – 2017 metais Aleksandro Stulginskio universiteto Agronomijos fakulteto Žemės ūkio ir maisto mokslų instituto laboratorijose buvo atliekami abiotinio streso sąlygomis maistui daiginamų valgomųjų lęšių (Lens culinaris L.), mėlynžiedžių liucernų (Medicago sativa L.) ir spindulinių pupuolių (Vigna radiata L.) cheminės sudėties tyrimai. Darbo metodai: Standartiniais metodais nustatyti sausųjų medžiagų, vitamino C, pelenų, riebalų, baltymų, ląstelienos kiekiai daigintose sėklose. Taip pat, naudojant spektrofotometrinį metodą įvertinti maistui daigintose sėklose esantys fenolinių junginių ir flavonoidų kiekiai. Tyrimų duomenys apdoroti dviejų veiksnių dispersinės analizės metodu.
Aprašymas: Seed germination is one of the simplest and most common methods for treating bean plants (S'wieca et al., 2012). Research on the chemical composition of edible lentils (Lens culinaris L.), alfalfa (Medicago sativa L.) and mung beans (Vigna radiata L.), germinated under the conditions of abiotic stress was carried out in the period of 2016 – 2017 in the laboratories of the Institute of Agricultural and Food Sciences of the Faculty of Agronomy at Alexandras Stulginskis University. Research method: The amount of dry matter, ash, fat, protein, fiber, vitamin C levels in sprouted seeds were determined by applying standard methods. The amount of phenolic compounds and flavonoids in sprouted seeds were estimated by using a spectrophotometric method.
URI: http://dspace.lzuu.lt/handle/1/7636
Priskirta kitiems rinkiniams:1. Institucijos intranete prieinami magistratūros baigiamieji darbai 2018

Leidinio el. dokumentai:

El. dokumentas Aprašymas ApimtisFormatas
MANTVILĖ KANDARAITĖ.pdf950,82 kBAdobe PDFŽiūrėti/Atverti
licencineSutartis (5).pdf77,38 kBAdobe PDFŽiūrėti/Atverti

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! Aleksandro Stulginskio Universitetas Copyright © 2010 - Rašykite mums